Restauracja wegierska Warszawa
Opis działalności
Kuchnia wegierska � kuchnia Wegier przynalezy do kuchni srodkowoeuropejskich, odznacza sie jednakze posrod nich specyficznymi cechami. Standardowa kuchnia bazuje na miesku, warzywach sezonowych, owocach i swiezym chlebie. Szczegolnie powszechna z tych cech jest uzywanie jako przyprawy czerwonej papryki w proszku, aktualnie zwykle slodkiej. Kuchnia madziarska w klasycznej postaci to potrawy oferowane w czardach przy cyganskiej muzyce. Stala sie turystyczna wizytowka kraju. Umiarkowanie cieply, dosc suchy klimat i produktywnosc ziem Kotliny Panonskiej umozliwia Wegrom uprawe zboz oraz innych produktow agrarnych, ogrodniczych i sadowniczych. Wsrod upraw owocowych nalezy zwrocic uwage na winna latorosl, jakiej owoce sluza do bezposredniej konsumpcji jak i do realizacji wina.
Kategoria
Reklama