Celem tej wyjątkowej wizyty były warsztaty kulinarne, podczas których trzecioklasiści zgłębiali tajniki przygotowywania faworków.
Pod czujnym okiem gospodyń dzieci z zapałem wyrabiały ciasto, wałkowały, kroiły i skręcały chruściki w ich charakterystyczne kształty.
Gdy faworki trafiły na patelnię i zaczęły nabierać złocistego koloru, wszyscy z niecierpliwością czekali na najważniejszy moment – degustację! Efekt? Chruściki wyszły chrupiące, delikatne i obłędnie pyszne.
Serdecznie dziękujemy pani sołtys Marcie Misztal oraz wszystkim paniom z KGW „Dziarskie Babki” za poświęcony nam czas, ciepłe przyjęcie i przekazanie cennej wiedzy kulinarnej. Było pysznie, było wesoło – a teraz możemy świętować Tłusty Czwartek jak prawdziwi mistrzowie słodkich wypieków.
.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)
Napisz komentarz
Komentarze