Uczestniczki miały za zadanie przygotować zupę oraz drugie danie, korzystając z tajemniczych składników, które musiały wykorzystać w całości. Oceny potraw dokonywało profesjonalne jury w składzie: Anna Jasnowska - technolog żywienia, Robert Bagniewski - Fabryka Dobrego Smaku, Krzysztof Doroszuk - przewodniczący Rady Gminy Zakrzewo. Jury oceniało nie tylko smak i wygląd dań, ale również ich oryginalność oraz kreatywne wykorzystanie wszystkich składników. Wśród serwowanych potraw znalazły się m.in. zupy rybne, roladki, ryba w dzwonkach, surówki i sosy. Wszystkie dania prezentowały się wyśmienicie, a ich smak był jeszcze lepszy, co utrudniło wybór zwycięzców.
Wyniki konkursu:
I miejsce – Koło Gospodyń Wiejskich w Zakrzewie – nagroda główna 1 tys. zł
II miejsce – Koło Gospodyń Wiejskich w Śmiardowie Złotowskim
III miejsce – Koło Gospodyń Wiejskich w Głomsku
Pozostałe koła: KGW Stara Wiśniewka, KGW Osowiec oraz KGW Wersk otrzymały wyróżnienia i upominki, które wręczył wójt gminy Marek Buława.
(red), info, foto. Gmina Zakrzwo
Napisz komentarz
Komentarze